Bent u van plan om binnenkort met de bouw van een nieuwe woning of een aanbouw te starten? De kans is groot dat u hierbij voor de keuze staat tussen een plat, of een hellend dak op uw woning. Welk type dak krijgt momenteel uw voorkeur? Wanneer u het lastig vindt om een keuze te maken, is het raadzaam om de verschillende voor- en nadelen van een plat dak op een rijtje te zetten. Wat is het verschil in prijs tussen beide soorten daken? Welk type dak biedt de meeste ruimte? Welk dak is het meest duurzaam? Enzovoorts.

Tip: voor zowel het advies over, als het plaatsen en onderhouden van een plat dak bent u bij onze dakdekkers aan het juiste adres. Onze dakdekkers kunnen u met tal van verschillende werkzaamheden van dienst zijn, ongeacht het type dak wat u momenteel heeft.

Lagere prijs, meer onderhoud bij een plat dak

Een plat dak is goedkoper in de aanschaf en plaatsing, dan een schuin dak. Daarentegen is een schuin dak duurzamer en vergt dit minder onderhoud. Over het algemeen gaat een plat dak zo’n twintig tot veertig jaar mee, waarbij het sterk wordt aangeraden om zeker eens per jaar onderhoud aan uw dakbedekking uit te laten voeren. Denk aan het controleren van de dakbedekking op gaatje of scheurtjes, het vervangen van versleten dakbedekking, enzovoorts.