Ontdekt u tijdens een flinke regenbui dat er water via het dak uw woning in Rotterdam binnenkomt? Dan is er sprake van een daklekkage. In dat geval raden wij u aan om direct in actie te komen. Wanneer u niets doet, ontstaat er namelijk veel schade. Het water kan allereerst uw dakconstructie aantasten. Er kan echter ook schade ontstaan aan uw vloer, muur en meubelstukken. Reden genoeg dus om direct in actie te komen. Maar wat doet u eigenlijk wanneer u een lekkage op uw dak ontdekt heeft?

Bel een dakdekker


Indien u te maken heeft met een daklekkage in Rotterdam, schakelt u direct een dakdekker in. Vaak wordt zo’n lek in de avonduren of in het weekend ontdekt. Veel Rotterdammers denken dat een dakdekker dan gesloten is. Dit is echter niet het geval. Een dakdekker in Rotterdam werkt tegenwoordig namelijk vaak met een spoedservice. Hierdoor is hij 24 uur per dag, zeven dagen per week, bereikbaar in geval van nood. Bij een daklekkage kan hij u dus direct van dienst zijn.

Vang het water op


Nadat u een dakdekker gebeld heeft, moet u wachten tot hij arriveert. U wilt echter voorkomen dat er in de tussentijd veel schade ontstaat in huis. Gelukkig kan dit betrekkelijk makkelijk. U kunt het water namelijk opvangen. Dit kan met behulp van emmers, bakken of pannen. Plaats deze onder het lek en gooi ze leeg zodra ze vol zijn. U kunt eventueel ook handdoeken onder het lek plaatsen om waterschade te beperken.

Blijf zelf van het lek af


Menig inwoner van Rotterdam probeert zelf het lek te dichten wanneer er een daklekkage ontdekt is. Wij raden u echter ten zeerste af om zelf aan de slag te gaan met een lekkage. Waarom? Omdat u als leek niet weet hoe u het lek moet dichten. Slaagt u hier wel in? Kijk er dan niet raar van op wanneer het probleem op korte termijn opnieuw opduikt. Probeer een daklekkage daarom nooit zelf te verhelpen, maar laat dit over aan een dakdekker. Het lek wordt zodoende op de juiste manier gedicht, waardoor het lek niet snel weer terugkeert.