Veel woningbezitters onderschatten het plaatsen van een bitumen dakbedekking op hun platte dak in huis. Als gevolg hiervan kunnen er vervelende complicaties ontstaan! Denk bijvoorbeeld aan een lekkage onder de dakbedekking, omdat er tijdens het plaatsen van de dakbedekking scheurtjes of gaatjes ontstaan zijn. Vocht trekt via deze gaatjes en scheurtjes bij je dak naar binnen, waarna het in het houtwerk onder het dak zal trekken en rottende plekken zal veroorzaken. Reden genoeg om een bitumen dakbedekking niet zelf te plaatsen, maar hier de hulp van onze dakdekker voor in te schakelen.

Door de expertise die onze dakdekker in de afgelopen jaren opgebouwd heeft in het plaatsen van bitumen dakbedekking, biedt onze dakdekker je meer dan het plaatsen van de dakbedekking alleen. Zo kan onze dakdekker je ook van een passend advies voorzien over de verschillende soorten dakbedekking die tegenwoordig worden aangeboden.

Brandmethode gebruiken voor plaatsen dakbedekking

In de meeste gevallen maakt onze dakdekker gebruik van de brandmethode om de bitumen dakbedekking te plaatsen. Bij de brandmethode wordt de coating van de bitumen dakbedekking met een propaangasbranden sterk verhit, waardoor deze laag iets zal smelten. Vervolgens wordt de gesmolten laag op de ondergrond van het dak gelegd, waar de dakbedekking zich aan de ondergrond zal hechten. Op het moment dat de gesmolten laag gehard is, zit de bitumen dakbedekking stevig vast.

Levensduur bitumen dakbedekking verlengen

Onze dakdekker raadt woningbezitters aan om de bitumen dakbedekking zeker eens per jaar of eens per twee jaar te laten controleren. Tijdens het onderhouden van de bitumen dakbedekking loopt een dakdekker je dakbedekking na op beginnende slijtage, gaatjes en scheurtjes. Des te sneller je dergelijke beschadigingen laat verhelpen, des te kleiner wordt de kans op schade aan het houtwerk onder je dak.

Heb je het vermoeden last te hebben van lekkage in huis? Laat onze dakdekker komen om je dakbedekking te controleren op beschadigingen.

Platte daken voor- en nadelen