Bij een rieten dak is het regelmatig onderhouden hiervan essentieel. Wanneer de toplaag van de rieten dakbedekking slijt, zal er steeds meer vocht in het riet trekken. Dit wordt op een gegeven moment dermate erg, dat het vocht tot aan de houten constructie onder uw dakbedekking komt. Daarbij zal er aan de buitenzijde een groene, bruine waas op het riet ontstaan. Iets wat uw woning een rommelige en onverzorgde uitstraling kan geven! Reden genoeg om voor een passend onderhoud aan uw dak te zorgen. In dit artikel vertelt onze spoeddakdekker u hier meer over.

 

Voorkom schade aan uw woning met passend onderhoud

Met name in de herfst neemt de kans op schade aan uw rieten dak toe. Tijdens een herfststorm kan de wind grote takken of steentjes tegen de dakbedekking slaan, met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan kleine scheurtjes die in de rieten dakbedekking ontstaan, waarlangs vocht in uw woning kan sijpelen.

 

Door dergelijke schade met spoed door onze spoeddakdekker te laten herstellen, neemt de kans op schade af. U moet er immers niet aan denken, dat er bijvoorbeeld vocht onder uw rieten dakbedekking komt te zitten. Dit kan hier nauwelijks nog weg en zorgt zodoende voor schimmelplekken.

 

Redenen om voor een rieten dak te kiezen

Een rieten dak is om verschillende redenen een serieuze optie voor veel woningbezitters. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een rieten dakbedekking voor een verbetering van uw woningisolatie kan zorgen. Zo blijft een groter deel van de opgewekte warmte in huis, waardoor uw energieverbruik afneemt. De kosten die u hiermee bespaart, kunt u gebruiken om in een dikkere laag rieten dakbedekking te investeren. Onze spoeddakdekker vertelt u graag meer over de mogelijkheden die u tegenwoordig heeft.

 

Tip: laat uw nieuwe rieten dak in ieder geval eens per jaar onderhouden door onze dakdekkers.

Tips omtrent veiligheid als u zelf het dak op gaatHemelwaterafvoer