Vakkundig onderhoud

Optimale isolatie

Lekkages snel verholpen

Ervaren monteurs

Shingles dakbedekking

Het woord ‘Shingles’ zal wellicht bij niet veel mensen een belletje doen rinkelen. Toch zal bijna iedereen deze vorm van dakbedekking wel kennen. Shingles dakbedekking in Rotterdam is namelijk dakbedekking wat enigszins op leitjes lijkt, maar dan van kunststof. Je komt deze vorm van dakbedekking voornamelijk voor in de Verenigde Staten, maar de laatste tijd komt het ook steeds vaker in Nederland en België voor. De daken die met shingles bedekt worden zien er erg leuk en creatief uit – bijvoorbeeld tuinhuisjes – en het aanbrengen van de shingles is relatief weinig werk.

Hoe shingles plaatsen?

We zullen in grote lijnen aangeven hoe shingles geplaatst kunnen worden.

Allereerst moet het dak zelf aanwezig en schoon en stofvrij zijn. De shingles worden aangebracht op een egaal houten oppervlak met een hellingshoek van bij voorkeur meer dan 25 graden zodat de shingles goed blijven liggen en er geen water binnen kan komen.

U begint vervolgens onderaan het dak met een rij shingles die ondersteboven (dus met de voet naar boven) liggen. Smeer ze in met lijm, druk ze op het dak en maak ze vast met asfaltnagels. Vervolgens wordt de rest van de shingles neergelegd op de normale manier. Het mooiste is wanneer de shingles steeds verspringen en ze dus in halfsteens verband worden gelegd.

U werkt tot zo dicht mogelijk bij de nok door en brengt vervolgens de nokshingles aan. Nu kunt u een mooie dakrand plaatsen en is het geheel geplaatst. De restanten kunnen bij het afvalstation worden ingeleverd; werp ze bij voorkeur niet in de vuilnisbak.

Let op dat u de juiste voorbereidingen treft door te zorgen voor de juiste en voldoende materialen. Zo kunt u zonder problemen de werkzaamheden uitvoeren zonder telkens weer onderbroken te worden. Daardoor kunt u een beter resultaat bereiken.