Vakkundig onderhoud

Optimale isolatie

Lekkages snel verholpen

Ervaren monteurs

Regenpijp vervangen

Het vervangen van de regenpijp hoeft niet zo vaak te gebeuren maar het is wel erg belangrijk dat het gedaan wordt. Een mooie en net aangelegde regenpijp maakt de uitstraling van de woning namelijk echt af. Maar welke keuzes kun je eigenlijk maken bij de regenpijp vervangen in Rotterdam?

Soorten regenpijpen

Er zijn in de praktijk drie veelgebruikte materialen waar regenpijpen van worden gemaakt. Elk dienen ze een eigen doelgroep.

De meest voorkomende regenpijpen zijn van pvc. Deze regenpijpen zijn de goedkoopste en het makkelijkste aan te brengen. Pvc is zeer bewerkelijk en daardoor erg prettig om mee te werken.

Er zijn ook regenpijpen van zink. Deze worden over het algemeen als mooier beschouwd en zijn ook wat duurder dan pvc regenpijpen. Vaak worden deze pijpen gebruikt bij de wat duurdere woning om een meer luxueuze uitstraling te bewerkstelligen.

Tenslotte zijn er nog koperen regenpijpen. Deze pijpen zijn fors aan de prijs en erg smaakgevoelig. Bovendien hebben koperdieven het regelmatig op dit soort regenpijpen gemunt waardoor niet iedereen zich even prettig zal voelen met een dergelijk bij inbrekers geliefd voorwerp rondom de woning.

Dakdekker vervangt regenpijpen

Een dakdekker kan regenpijpen zonder veel moeite vervangen. Hij heeft vaak jarenlange ervaring met het bevestigen van regenpijpen waardoor de regenpijpen doorgaans erg netjes komen te hangen. Bovendien kan een dakdekker de regenpijpen gemakkelijk vervoeren en soms nog met inkoopvoordelen inkopen. Ook kan een dakdekker direct eventuele benodigde wijzigingen aan de dakgoot en dakbedekking meenemen en zorgen dat het geheel weer voor jaren vooruit kan.

Verder kan een dakdekker u adviseren omtrent de te maken keuze voor een specifiek soort dakgoot. Hij weet namelijk precies welke materialen welke voor- en nadelen hebben en welk materiaal voor uw woning wellicht het best geschikt is. Het is handig om van die kennis en ervaring te profiteren.