Vakkundig onderhoud

Optimale isolatie

Lekkages snel verholpen

Ervaren monteurs

PVC dakbedekking

PVC dakbedekking is, zoals de naam al weggeeft, dakbedekking dat gemaakt is van PVC. Het materiaal PVC staat voor polyvinylchloride, een plastic die ook voor bijvoorbeeld regenleidingen gebruikt wordt.

PVC dakbedekking heeft diverse specifieke voor- en nadelen die we hieronder zullen beschrijven.

De voordelen van PVC dakbedekking

PVC dakbedekking is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Dat spreekt vooral de mensen aan die een dak in een andere kleur willen dan normaal het geval is. Een knalrood of felblauw dak is dan ook geen enkel probleem met PVC dakbedekking in Rotterdam. De esthetische mogelijkheden zijn daardoor vrijwel eindeloos.

Dat is echter niet voor iedereen de doorslaggevende reden. Er wordt ook veel voor PVC dakbedekking gekozen vanwege de lage kosten per vierkante meter. PVC dakbedekking is daardoor veel goedkoper dan bijvoorbeeld bitumen of andere vormen van dakbedekking.

Een ander voordeel is dat het materiaal geheel te recyclen is waardoor de belasting voor het milieu gereduceerd wordt.

De nadelen van PVC dakbedekking

Zoals elke vorm van dakbedekking, heeft PVC dakbedekking zo ook zijn eigen nadelen. Het grootste nadeel is wellicht de korte levensduur. PVC dakbedekking gaat zo’n twintig jaar mee, wat in vergelijking met de andere vormen van dakbedekking niet echt lang te noemen is. Gezien de lage kosten is dat overigens niet eens zo’n onoverzienbaar probleem. De levensduur kan nog worden verlengd door regelmatig het dak te onderhouden door vuiligheid van het dak te verwijderen. Hierdoor wordt het dak niet aangetast en zal het langer meegaan.

Ook is het leggen van PVC een arbeidsintensieve klus, waardoor het laten leggen van PVC door bedrijven wel weer een prijzige onderneming kan worden.

Wanneer er op dit moment bitumen op een dak ligt, kan PVC daar niet zomaar overheen worden gelegd. Er moet eerst een scheidingslaag worden geplaatst tussen het bitumen en het PVC zodat het PVC goed blijft liggen.