Het merendeel van de inwoners van Rotterdam heeft een dak boven zijn hoofd. Dit is bijzonder prettig, want een dak beschermt ons tegen verschillende weersomstandigheden. In de zomer hoef je dankzij jouw dak niet constant in de brandende zon te zitten. Tijdens een regenbui zorgt een dak ervoor dat je niet kletsnat regent. We mogen dan ook maar wat blij zijn dat we een dak boven ons hoofd hebben. Een dak beschermt natuurlijk alleen maar wanneer deze nog in goede staat is. Veel inwoners van Rotterdam gaan hier klakkeloos vanuit. Zij kijken niet of nauwelijks om naar de staat van hun dak. Verstandig? Nee, wat ons betreft niet. Wij vertellen je hieronder waarom een goed onderhouden dak zo belangrijk is!

Jouw dak gaat langer mee

De meeste soorten dakbedekking hebben vandaag de dag een levensduur van meer dan tien jaar. Sommige soorten gaan zelfs tientallen jaren mee. Heb je dakbedekking met een lange levensduur? Dan denk je mogelijk dat onderhoud niet noodzakelijk is. Wanneer je wilt dat jouw dakbedekking zo lang mogelijk meegaat, is dit echter wel belangrijk. Laat je jaarlijks onderhoud aan een hellend of plat dak uitvoeren? Dan is het een stuk aannemelijker dat jouw dakbedekking het einde van zijn levensduur haalt.

 

De kans op een lekkage is kleiner

Naast het verlengen van de levensduur van jouw dakbedekking is er nog een belangrijke reden om jouw dak te onderhouden. Je verkleint immers de kans op een lekkage bij jaarlijks onderhoud. Het wisselende weer in ons land kan namelijk grote gevolgen hebben. Zo kan dakbedekking op een plat dak bijvoorbeeld gaan scheuren in een warme, droge zomer. Indien er scheurtjes in de dakbedekking zitten, kan er water naar binnen lopen. En in dat geval is er sprake van een lekkage. Een lek kan ook ontstaan als gevolg van achterstallig onderhoud aan de dakpannen op een hellend dak. Zo kan water mogelijk niet goed wegstromen door aanslag of mos. Zorg er dus voor dat jouw dakbedekking altijd goed schoon is. In dat geval is de kans op een lekkage minimaal.

reinigen van dakDak vernieuwen