Vakkundig onderhoud

Optimale isolatie

Lekkages snel verholpen

Ervaren monteurs

EPDM dakbedekking

Tegenwoordig zien we EPDM dakbedekking in Rotterdam ook steeds vaker voorkomen. Het is dan ook een zeer populaire dakbedekking aan het worden. Het begrip EPDM is een afkorting en geen op zichzelf staande stof. Het is dus een mengsel van de stoffen die hiervoor gebruikt worden, namelijk Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Het materiaal dat ontstaat is zeer licht en eenvoudig aan te brengen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld bitumen is er geen open vuur benodigd om het materiaal op het dak aan te brengen en kan een handige klusser het daardoor ook zelf doen. Bovendien kan het materiaal tot wel vijftig jaar meegaan, waardoor de kosten relatief laag zijn.
EPDM dakbedekking

De voordelen van EPDM

Behalve die lange levensduur en het feit dat het materiaal zonder open vuur kan worden gelegd, zijn er nog diverse voordelen. Zo kan het materiaal naadloos worden gelegd, wat er mooier uitziet dan wanneer er tal van banen met bijbehorende naden op het dak moeten worden gelegd. Behalve dat het er mooier uitziet, is het materiaal daardoor ook minder kwetsbaar. De naden zijn immers vaak hetgeen als eerste voor lekkages kan zorgen.

Daarnaast is het materiaal elastisch waardoor het minder snel beschadigd en droogt het materiaal niet uit en scheurt het dus ook veel minder snel.

Ook heeft EPDM een milieuvriendelijk karakter. Doordat het materiaal zeer lang meegaat, is dat beter voor het milieu. Het dak hoeft immers veel minder vaak vervangen en gerepareerd te worden. Ook is het materiaal recyclebaar en kan het dus hergebruikt worden om opnieuw EPDM folie van te maken. Al met al vormt EPDM dus een zeer goed alternatief voor de meer traditionele vormen van dakbedekking als bitumen en gelijkaardige materialen. Een dakdekker kan u uiteraard meer vertellen over de specifieke voordelen die voor uw klus relevant zijn.