Na de nieuw- of aanbouw van een woning, kunt u niet aan het uitzoeken van een nieuw type dakbedekking ontkomen. Er zijn verschillende soorten dakbedekking beschikbaar voor schuine- en platte daken. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke dakbedekking met dakpannen, een dakbedekking met leien, enzovoorts. In dit artikel zet onze dakdekker de verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje. Dit maakt het makkelijker om tot weloverwogen keuzes te komen, wanneer u een nieuwe dakbedekking aan wilt brengen. Voor welk type dakbedekking kiest u?

Schuin dak met dakpannen bekleden

De meest traditionele vorm van dakbedekking is het gebruik van dakpannen. Op schuine daken heeft u de keuze uit verschillende soorten en kleuren dakpannen. Wist u bijvoorbeeld dat u kunt kiezen tussen dakpannen van beton en dakpannen van klei? Dakpannen zijn relatief goedkoop en daarbij bijzonder duurzaam.

Leien als alternatief voor dakpannen

Naast dakpannen kan ook het gebruik van leien het overwegen waard zijn. Deze leien worden aangeboden als kunst- en natuurleien. De kunstleien zijn de goedkoopste en daarbij populairste optie. Bij deze kunstleien kunt u de stijl van de leien naar uw eigen hand zetten. Ook leien zijn een duurzaam type dakbedekking.

Dakbedekking van riet op uw dak leggen

Een derde mogelijkheid bij een schuin dak, is het gebruik van een rieten dakbedekking. Het riet geeft uw woning een hele landelijke, stijlvolle uitstraling. Een nadeel aan het gebruik van riet, is het riet dat het materiaal veel minder duurzaam is dan de leien en dakpannen. Riet gaat doorgaans circa 35 jaar mee.

Plat dak bedekken met EPDM

Waar schuine daken vaak van dakpannen worden voorzien, maakt men op een plat dak eerder gebruik van EPDM. Hoewel EPDM een relatief dure dakbedekking is, gaat dit materiaal een leven lang mee. Het maakt dat EPDM zeer duurzaam is! Daarbij kost EPDM weinig onderhoud en kun je hier het hele jaar door op blijven lopen.

Een groen dak van je platte dak maken

Naast het gebruik van EPDM is ook een groene dakbedekking het overwegen waard. Bij een groene dakbedekking wordt het dak bedekt met grassen en mossen. Het geeft uw dak niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar zorgt daarbij voor een betere isolatie. De wortels van de plantjes houden de warmte makkelijker vast in huis.

Tot slot kan ook een dakbedekking van zink interessant zijn. Zink heeft de fijne eigenschap dat het materiaal relatief makkelijk te bewerken is. Zo kan het zink naar de vorm van uw dak worden gebogen.

Originele dakconstructiesreinigen van dak