De herfst is in aantocht in Nederland en dat is een goed moment om de dakdekker uw regenpijp te laten ontstoppen. In het jaargetijde tussen de zomer en de winter moeten uw regenpijpen namelijk optimaal in staat zijn om regenwater en het vuil dat op het dak van uw woning valt af te voeren. Zeker in de herfst is een regenpijp ontstoppen aan te raden, omdat u in deze periode van het jaar ook te maken krijgt met bladeren die van bomen vallen. Tevens zorgen de vochtige omstandigheden er ook voor dat mos en schimmel sneller zal groeien. Een afspraak maken om de dakdekker langs te laten komen is dan ook zeker aan te raden.

Oorzaken van een verstopte regenpijp

Het regenwater dat via de dakgoot en regenpijp op een gecontroleerde manier van uw dak naar de grond wordt afgevoerd is zeker geen helder drinkwater. Het water zal onderweg naar de regenpijp ook allerlei vuil met zich meenemen. Afgevallen bladeren van bomen die op uw dak en in de dakgoot liggen worden met het water meegenomen en dienen zodoende ook zonder problemen afgevoerd te worden. Indien er geen vrije doorgang is zal dit tot een verstopping leiden. De regenpijp ontstoppen is dan noodzakelijk.

Dakdekker helpt u met ontstoppen

Als u last heeft van een gedeeltelijk of volledig verstopte regenpijp, dan moet u deze laten ontstoppen. De dakdekker kan u hierbij helpen. Met professionele gereedschappen wordt de regenpijp losgemaakt van de dakgoot en uit de beugels op de muren gehaald. Vervolgens wordt onder hoge druk water door de pijp heen gespoten om al het vuil dat hierin is opgehoopt los te krijgen en weg te spoelen. Dit is de meest effectieve manier van een regenpijp ontstoppen. Als dakdekker bieden wij graag onze hulp bij de uitvoering van deze onderhoudswerkzaamheid.