Vakkundig onderhoud

Optimale isolatie

Lekkages snel verholpen

Ervaren monteurs

Dakpannen laten vervangen

Als u uw dak wilt laten vervangen in Rotterdam, dan kan dit op verschillende manieren. Ook zijn er verschillende manieren van dakbedekking. Een manier hiervan is om uw dak te bedekken met dakpannen. Dakpannen in Rotterdam zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Elke dakpan is weer anders en elke dakpan is dan ook weer voor een andere situatie geschikt.

Soorten dakpannen

Er zijn tal van soorten dakpannen. Het meest bekend zijn de ouderwetse gewone dakpan, die ook wel de ‘Oude Holle’ genoemd wordt. Tegenwoordig worden de daken echter vaak met betonnen dakpannen belegd, wat veel sneller gedaan kan worden. De pannen worden daardoor ook wel sneldekpannen genoemd.

Deze pannen zijn allemaal exact even groot en sluiten naadloos aan elkaar aan. Het nadeel daarvan is dan ook dat de pannen niet wat wijder of krapper gelegd kunnen worden als blijkt dat ze net niet op het dak passen. Het dak moet dus exact worden uitgerekend en mag niet groter zijn.

Een ander soort dakpan is de keramische dakpan. Deze pan glimt veel meer, wat veel mensen aanspreekt. Deze pannen zijn echter wel duurder en vormen een grotere belasting voor het milieu. Daar staat echter wel tegenover dat de pannen zo’n tweemaal langer meegaan dan de reguliere betonnen dakpannen.

Wat staat bij mijn woning?

Het is altijd lastig om in te schatten welke dakpannen precies bij een woning passen. De ene woning is immers de andere woning niet, dus wanneer u ergens mooie pannen tegenkomt, kan het zomaar zijn dat de pannen totaal niet bij uw eigen woning passen.

Het is daarom van belang dat u zoveel mogelijk inspiratie probeert op te doen met daken die u hier en daar tegenkomt. Hierdoor krijgt u een beeld van de beschikbare pannen en kunt u hopelijk redelijk inschatten of pannen goed bij uw woning passen. Ook kan een dakdekker met u meedenken over de te kiezen pannen. Doordat hij doorgaans veel ervaring heeft met het bedekken van daken, kun hij redelijk inschatten of een bepaalde pan goed bij de woning past.