Vakkundig onderhoud

Optimale isolatie

Lekkages snel verholpen

Ervaren monteurs

Dakgoot schoonmaak

Het schoonmaken van de dakgoot is een klus die van tijd tot tijd uitgevoerd dient te worden om de levensduur van de dakgoot te verlengen. Uiteraard kunt u ook iemand inhuren voor de dakgoot schoonmaken in Rotterdam. Het is echter ook mogelijk om zelf de dakgoten te reinigen.

Hoe gaat het reinigen van de dakgoten in zijn werk?

Het reinigen van een dakgoot is helemaal geen lastige klus. Je klimt op een ladder en haalt de dakgoot leeg, dat is eigenlijk alles. Toch hebben we enkele tips om het schoonmaken van de dakgoot zo goed mogelijk te laten verlopen.

Zorg voor de juiste voorbereiding

Zo is het belangrijk een goede voorbereiding te treffen. Zorg dat u de juiste spullen voorhanden hebt. Denk aan een ladder, een emmer om het afval in te deponeren, een borstel en een tuinslang om het resterende vuil weg te spoelen. Zorg er ook voor dat u een mooie dag uitzoekt; het moet niet te hard waaien, het is het prettigst als het droog en niet te warm is.

Handschoenen

We raden aan om handschoenen te gebruiken bij het reinigen van de dakgoot. Niet alleen omdat het een vuil klusje zijn (er kunnen soms dode dieren in de dakgoot liggen), maar ook omdat de dakgoten soms erg scherp kunnen zijn. Voorkom infecties (wondjes plus vuil is geen goede combinatie) en trek daarom goede handschoenen aan.

Maak er regelmaat van

Het is het verstandigst als u regelmaat brengt in het reinigen van de dakgoot. Doe het bijvoorbeeld na afloop van de herfst als de bomen hun bladeren hebben verloren en voor aanbreken van de lente. Zo is de dakgoot altijd goed schoon en is de kans klein dat hij verstopt raakt. Ook wordt door goed dakonderhoud voorkomen dat de dakgoot gaat verzakken en wordt schilderwerk niet onnodig aangetast.