Het vernieuwen van een dak is niet iets wat u dagelijks doet, dus het is niet gek dat u hierover twijfelt. Toch is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan uw dak. In dit artikel geven we daarom 5 tips voor vernieuwing dak.

 

1. Maak eerst uw dak schoon

Zorg ervoor dat uw dak helemaal schoon is voordat u begint met het vernieuwen. Dit betekent dat u alle mossen en algen verwijdert. Als u dit niet doet, kan het zijn dat deze groei terugkomen na het vernieuwen en dan kunt u opnieuw beginnen.

 

2. Kies voor een vernieuwd dak met goede isolatie

De tweede tip is om ervoor te zorgen dat uw dak goed geïsoleerd is. Als het dak niet goed geïsoleerd is, kan er veel warmte ontsnappen. Dit is niet alleen heel erg vervelend voor jou, maar ook voor uw portemonnee. Een goede isolatie zorgt ervoor dat u minder stookkosten hebt. Doe dit dan ook tegelijkertijd met het vernieuwen van uw dak.

 

3. Het belang van een dakdekker

De derde tip is om te kiezen voor een goede dakdekker. Een dakdekker weet precies hoe hij het dak moet vernieuwen en kan u ook adviseren over de beste manier om uw dak te isoleren. Daardoor weet u zeker dat het dak goed geïnstalleerd wordt.

 

4. Vergeet een nieuwe dakgoot niet

De vierde tip om uw dak te renoveren, is door te kiezen voor een nieuwe dakgoot. Als uw dakgoot verouderd is, kan dat er schade ontstaat aan uw muren of plafond door het water. Met een nieuwe dakgoot gebeurt dit niet.

 

5. Kies voor een sedumdak

Tot slot adviseren we u om te kiezen voor een sedumdak. Dit is een dakbedekking die gemaakt is van vetplanten. Deze planten kunnen veel water opnemen, waardoor ze perfect zijn voor Nederlandse huizen. Wij kunnen u helpen met de juiste dakbedekking.